top_1

Over Holland Goat Milk

Holland Goat Milk B.V. (voorheen Holland Geiten Melk) werd opgericht in 2001. Na een fusie van Sanimèl en Holland Geiten Melk ontstond in 2014 Holland Goat Milk B.V.. Holland Goat Milk B.V. is een onderdeel van Ausnutria B.V.. Zuivelonderneming Ausnutria bestaat uit een aantal productiebedrijven en verkooporganisaties die zich toeleggen op de verwerking van geitenmelk en koemelk tot kindervoeding en zuivelspecialiteiten.

Binnen Ausnutria is Holland Goat Milk B.V. verantwoordelijk voor het inzamelen van de geitenmelk en de relaties met haar leveranciers. De geitenmelk wordt binnen Ausnutria geleverd aan een aantal bedrijven en verwerkt tot een scala van eindproducten. Elk onderdeel richt zich op een specifieke doelgroep, waarbij Ausnutria Dairy IngredientsB.V. zich, met het CBM merk, richt op de wereldwijde B2B-markt en daarin wereldmarktleider is. Ausnutria Nutrition B.V. richt zich op het vermarkten van kindervoedingen op basis van geitenmelk. Deze kindervoeding wordt wereldwijd vermarkt onder het Kabrita merk.

De ca. 50 professionele melkgeitenbedrijven die bij Holland Goat Milk aangesloten zijn leveren jaarlijks gezamenlijk zo’n 50 miljoen kg geitenmelk. Alle leveranciers hebben een meerjarige overeenkomst gesloten met Holland Goat Milk B.V.

Holland Goat Milk B.V. behoort tot de best betalende inzamelaars van geitenmelk in Nederland. Dit is mogelijk omdat de melk van Holland Goat Milk uitsluitend wordt verwerkt binnen de bedrijven van Ausnutria.