top_5

Kwaliteit

De Nederlandse kwaliteitseisen liggen veel hoger dan de EU voorschrijft. De geitenmelk staat onder strikte en constante controle van het COKZ, het Centraal Orgaan voor kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel. Nederlandse geitenmelk staat dan ook bekend om haar goede kwaliteit, geur en smaak.

De geitenmelk van Holland Goat Milk B.V. komt van professionele melkgeitenbedrijven. Samen met haar leveranciers streeft Holland Goat Milk naar de hoogst mogelijke melkkwaliteit. Dit is nodig omdat de melk wordt toegepast in hoogwaardige en kritische producten als kindervoeding. De kwaliteit wordt o.a. gewaarborgd door een ketenkwaliteitssysteem, opgezet binnen de melkgeitenhouderij; ‘KwaliGeit’. Dit kwaliteitssysteem behelst diverse aspecten van de geitenmelkproductie: melkwinning en opslag, reiniging en desinfectie, milieu en afval, veevoeding en water, medicijngebruik en dierwelzijn.
Daarbovenop hanteert Holland Goat Milk haar eigen eisen ten aanzien van kiemgetal, boterzuur en reinheid. Leveranciers van Holland Goat Milk worden extra beloond voor het behalen van deze strengere eisen. Zo ontstaat er een win-win situatie voor beide partijen.

Immers, een goede kwaliteit geitenmelk is een basis vereiste voor een goed eindproduct.